Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Breadcrumbs

• Home
  • >
  • camperlife
  • >
  • Pesionada sinds 2005, dus . . . .

Lochem 03:00 sitemap

Je bekijkt de reis...

Pesionada sinds 2005, dus . . . .

<? echo $this->currentTravelTitle; ?>

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Rob en Marja via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 20-01-2018 Code ROOD ! ! (1)
  • 18-01-2018 Take Another ... (3)
  • 14-01-2018 Rondje Madeira (6)
  • 05-01-2018 Voorspoedig 2018 ... (2)
  • 25-12-2017 Feliz Natal 2017 (5)

Statistieken

Dit dagboek is 312182 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag NS Spoort (niet)

Toon op kaart

3 maart 2015 | Door: camperlife

Aantal keer bekeken 563   Aantal reacties 4   Caniço, Portugal
a A

NS Spoort (niet)

We vliegen 3 maart naar Madeira !

Naar Schiphol was vanuit Haarlem een kwestie van een buurman of zwager even lief aankijken en het was geregeld. Vanuit Lochem is het net even te ver om de buren lief aan te kijken ;) .
Dus blijft de NS over.
Hebben bij de boeking hier al rekening gehouden, we vliegen pas om 11h45. En kunnen ons thuis al inchecken (en de stoelen kiezen), dus hoeven we alleen nog voor 10h45 onze koffers in te leveren.

Overstappen in de ochtend spits met alle bagage lijkt ons geen uitdaging. We gaan op ‘safe’ en plannen de rechtstreekse Intercity vanuit Enschede (via Hengelo) naar Schiphol. Met het lokale boemeltje naar Hengelo, waar we op hetzelfde perron 10 minuten later kunnen instappen op de trein naar Schiphol. Deze omweg levert 40 minuten extra reistijd op, maar bespaart een hoop stres . . . . . .

Onze overbuurvrouw Diny was zo lief om ons in allervroegte (06h45 !) naar station Lochem te brengen. Volgens de NS reisplanner staan we dan om 09h23 op Schiphol. Prima! (Deze Intercity rijdt eens per uur en aankomen om 10h23 vonden we wat krap ! ! ! )

Maandag slaat ons de schik om het hart. Vertraging bij de NS rond Utrecht wegens draadbreuk. Wetende dat Utrecht een ‘Achilleshiel’ in het spoor netwerk is, snel op de NS-site kijken. Gelukkig, onze route loopt niet over Utrecht CS, maar via Hilversum!

Vol goede moed stappen we dinsdagochtend om 07h14 over op de Intercity naar Schiphol. Rust, tijd voor een broodje!. Helaas verstoort de conducteur bruusk onze rust. Al voor Amersfoort klinkt uit de omroep, dat er voorbij Hilversum een wissel en sein storing is. Het voorste deel van de Intercity gaat als stoptrein tot Hilversum. Het achterste deel (zitten wij in) blijft in Amersfoort achter!

PANIEK (en niet alleen bij ons, gezien de groep stevig bepakte 20ers)

Een conductrice geeft aan, dat er over een half uur op een andere perron een trein naar Den Haag via Schiphol komt. Is om 10h08 op Schiphol.
Moet lukken.

Even later komt een NS man met een ‘piep’-kastje, waarmee hij in de planning kan kijken. De trein over een half uur staat onder voorbehoud gepland, maar die van een uur later rijdt zeker! Deze komt om 10h38 op Schiphol aan.
Dat gaat niet lukken!

Op ‘safe’ naar Schiphol adviseert de NS man de Intercity naar Amsterdam Centraal te nemen. En daar overstappen op de Sprinter naar Schiphol. Op Asd CS hebben we 13 minuten de tijd om van perron 11 naar 14 te komen.
Moet lukken!.

Weer ‘helaas’. Vlak voor Asd CS stopt de Intercity. De omroep meld dat er een goederentrein op het spoor staat. Met nog 6 minuten speling ‘stressen’ we met onze bagage door het Centraal station.
Gelukt, alhoewel Marja haar knieën aardig beginnen te protesteren.

Rond 10h30 rijden we Schiphol binnen. Rap de roltrap op en door de vertrekhal naar de ‘drop-off’ balies (zijn hier gelukkig een beetje bekend).

De stoom komt uit onze kragen, als we ons 10 minuten later bij de ‘drop-off’ balie melden. De balie dames onderbreken hun ‘sociale praatje’ en allervriendelijkst worden de doorverwezen naar de TAP balie.
Staan in alle stres bij de SAS. Richting Scandinavië ! ! !

Pfffffff, gelukt. Nog even door de bodyscan en we kunnen de lucht in . . . . . . . , spoor ze, Rob & Marja.

P.S. Zijn sinds kort over op Windows Live Mail. Werkt helaas niet goed. Ontvangen gaat prima, verzenden niet. Dus jullie e-mails worden (tijdelijk hoop ik) niet beantwoord.

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (3)

• Tussenstop in Lissabon.
  • Met de TAP door naar Madeira.
  • Weer thuis !

Bekijk alle foto's

Reacties (4)

10 maart 2015 12:40 | Door: Els Twigt

Om deze reden nemen wij vaak een taxi!. Gelukkig hebben jullie het gered en zijn veilig in Madeira aangekomen. Gaat het een beetje met je knieën Mar?

Hoop dat jullie daar een leuke tijd hebben en kunnen genieten.

groetjes
Bas en Els

10 maart 2015 16:12 | Door: Christiaan Vos.

Reizen met vliegen of de trein is tegenwoordig niet leuk meer. Kweet er alles van. Maar welkom in de zon die de laatste dagen weer present is. Dat gebeurt ook niet elke dag.

12 maart 2015 00:17 | Door: Peter

Tja zo gaat dat in Nederland, de bussen rijden gelukkig nog wel op tijd alhoewel de dienstregeling en buslijnnrs bij Connexxion wel gewijzigd zijn sinds begin Jan. 2015. Ik ga n.l altijd met de bus naar het VU in Amsterdam voor de oogjes.
Ik wens jullie een prettig verblijf op Madeira en stuur ff een mailtje als die weer werkt dan kunnen we even bijpraten! Ik heb hier net ff de belasting ingevuld vandaar het late tijdstip... zucht!

grtn
Peter

27 maart 2015 20:25 | Door: Joke Hiel

Wat een ellende om met de trein op tijd op Schiphol te zijn. Met een dag als vandaag was het jullie echt niet gelukt. Wij hadden vanaf 9.40 uur een stroomstoring in Noord-Holland en de Flevopolder en deze heeft t/m 16.00 uur geduurd en zeker bij het spoor . Geniet van jullie vakantie op Madeira. Groeten.