"Aprilletje zoet, . . . " - Reisverslag uit Lochem, Nederland van Rob en Marja Dekker - WaarBenJij.nu "Aprilletje zoet, . . . " - Reisverslag uit Lochem, Nederland van Rob en Marja Dekker - WaarBenJij.nu
VIP-Report

"Aprilletje zoet, . . . "

Door: Rob

Blijf op de hoogte en volg Rob en Marja

06 April 2022 | Nederland, Lochem

. . . geef me een witte hoed”, is een oude tegeltjes wijsheid.

Was de koudste start van April sinds mensen heugenis. In het Achterhoekse Winterswijk was dit weekend zelfs in de (voege) ochtend uren de ijsbaan weer open.

Vrijdag *), na het sneeuw ruimen nog even naar m’n noren gezocht. Ehh, die had ik 10 jaar geleden al verkocht. Dus maar een plaatje van ‘toen’ opgezocht en erbij gezet.

En Dumpy ? Die is, zodra de temperatuur onder de 5 graden zakt, met geen stok de deur uit te krijgen. Weet intussen feilloos alle warmte spots in ons huis te vinden (favoriet zijn de koppelpunten in de vloerverwarming !)

Meteen het juiste moment om de verwarming in onze nieuwe Camper te testen. Nee, hebben er nog niet in geslapen, maar de dagtemperatuur binnen blijft precies op de ingestelde 18 graden. Heb ‘hier en daar’ wat aanpassingen aan de uitloop van de ringverwarming gedaan. Inderdaad, de CaraBus is momenteel de CaraKlusseBus geworden. Tussen de huiselijke verbouwingen door, heb ik naast de ringverwarming ook de elektra voorziening fors gemodificeerd. Werkt inmiddels, dus na de 'Serre', ga ik het keukenblok wat aanpassen. Een kleding 'hang'-kast onder de gootsteen? Welke Duitser verzint dit, om je colbertje onder de aanrecht 'kreukvrij' te parkeren.

Maar het wordt tijd dat we weer op Campertour gaan. Hebben nog geen plannen. , maar als je eenmaal onderweg bent . . . Nog even als herinnering; Fleetwood Mack met het prachtige nummer ‘Everywhere’, “Reizen zonder doel, dan kom je nog eens ergens !”

Nu nog wat leuke mensen vinden, die één, twee of meer weken Dumpy willen verzorgen.

En waarom we aan het huiselijke verbouwing (de Serre) begonnen zijn? Hierom! Zie de 'winterse foto “Nu nog een koud hoekje”. Duidelijk!

Groet Rob.

P.S. *( vrijdag 12 februari 2021)