Ons Gouden huwelijk! - Reisverslag uit Lochem, Nederland van Rob en Marja Dekker - WaarBenJij.nu Ons Gouden huwelijk! - Reisverslag uit Lochem, Nederland van Rob en Marja Dekker - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Ons Gouden huwelijk!

Door: Rob en Marja

Blijf op de hoogte en volg Rob en Marja

21 December 2023 | Nederland, Lochem

We gaan terug naar begin 70er jaren.

Een groep motorvrienden uit IJmuiden en Haarlem, die voor haar winter reces steevast de Santpoortse Bar Dancing “de Weijman” als thuishonk kozen. Zo ook winter 1971 - 1972.

Diezelfde winter koos ook een hechte groep Haarlemse tienermeisjes “de Weijman” om de winter door te komen. Kon niet uitblijven, rond Kerst 1971 ontstonden de eerste mixen.

Op Marja haar 18e verjaardag, maart 1972, sloegen bij ons de vonken over.

En daarna ging het snel.

Al een jaar later, op Marja haar 19e verjaardag, konden we de familie verrassen (?) met de mededeling; “Dat we een huis gekocht hadden”.

Nou ja, een huis!

Een hoekpand uit de 30er jaren in Haarlem-Noord.Een melkwinkel, gebouwd door de Coöperatie melk vereniging “de Eendracht”, met een grote bovenwoning en een pakhuis om de hoek.

De melkwinkel was in de 40 en 50er jaren al gepromoveerd tot café-biljart(een oom van Marja heeft er nog menig een balletje gestoten). Maar begin 60er jaren gedegradeerd tot opslag voor de weekmarkt.

Volgens de koopovereenkomst was de bovenwoning contractueel verhuurd, dus wij starten met de voormalige melkwinkel / café. Plus een vervallen pakhuis als werkplaats.

We bruiste van de ideeën en het werd al snel “Fort Lombok”. Maar hadden 0 % bouwervaring.

Gelukkig had ik een oom die architect was. Helaas ook met nogal eigenzinnige ideeën. Wij vonden zijn plannen geweldig, maar de Haarlemse Bouwmeesters en vooral de ‘Schoonheidscommissie’ moesten er erg diep over nadenken.

Na stevig aandringen, konden we september 1973 eindelijk de benodigde bouwvergunningen ophalen. Laat, te laat om nog voor de winter ons huis wind en waterdicht te krijgen.

En om de tegenslag compleet te maken, riep Joop den Uil september 1973: “Dat Nederland in een energie crisis beland was”.Benzine ging op de bon. De autoloze zondagen volgde.

Met als gevolg dat ons bouwbusje, een van de sloop geredde Citroen AMI, in het weekend regelmatig bij Marja voor de deur overnachte. Dit tot grote ergernis van Marja haar moeder; “Waar heeft Rob geslapen ??” Ehhh, ik ging braaf met de stadsbus naar huis!

M’n zwagers kunnen het zich nog wel herinneren. Dat we op eerste Kerstdag 1973, na de Kerstlunch, even een bijna 4 meter lange stalen H-balk onder een draagmuur plaatsten.

Maart 1974, rond Marja haar 20e verjaardag, zou de beneden verdieping bewoonbaar zijn. Althans, had gekund ! Maar in die periode kwam ook ‘Camperlife’ in ons leven binnen. (Maar dat is een ander verhaal).

Maar om subsidies en een broodnodig belasting voordeel niet mis te lopen, moest er in 1973 nog wel even getrouwd worden. We kozen voor 21 december, de kortste dag en de langste ehhh . . . juist.

En ja, dat is vandaag precies 50 jaar geleden ! ! !, Rob en Marja.

P.S. Feestje? Nu is de periode zo vlak voor de Kerst niet het gemakkelijkste moment. Dus hebben we op een zonnige zaterdag in september er alvast een voorschotje genomen in “de Zwiepsemolen”.

• 21 December 2023 - 14:06

Ronald :

Gefeliciteerd en nog heel veel jaren erbij met liefde en geluk, het gaat jullie goed, groetjes uit IJmuiden

• 21 December 2023 - 15:22

Frans Geenevasen:

Nogmaals gefeliciteerd Rob en Marja , groetjes uit Uden.

• 21 December 2023 - 17:18

Niek Ten Holt:

Ik wens je 50 jaar enz.

We gaan gewoon door!

• 22 December 2023 - 17:16

Rob Hinse:

Geweldig om dat van jullie te vernemen. Dit jaar was ook ons 50ste huwelijksjaar dus ik weet hoe jullie je voelen. Nog 50 jaar erbij is een beetje veel maar wij wensen jullie toch nog een fijn huwelijksleventje toe!! Van harte dus en ook graag tot ziens. En als jullie weer in de buurt zijn laat het ons weten, jullie zijn van harte welkom!!!!

Groeten,

Yvonne en rob

• 23 December 2023 - 12:42

Piet En Jenny Van Hamelsveld:

MARJA en ROB gefeliciteerd en mogen er nog vele jaren volgen groet Piet

• 23 December 2023 - 14:28

Ron En Hetty Siebeling: