Daar bij de sluizen, van . . . . - Reisverslag uit Bremerhaven, Duitsland van Rob en Marja Dekker - WaarBenJij.nu Daar bij de sluizen, van . . . . - Reisverslag uit Bremerhaven, Duitsland van Rob en Marja Dekker - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Daar bij de sluizen, van . . . .

Door: Rob en Marja

Blijf op de hoogte en volg Rob en Marja

06 Juni 2025 | Duitsland, Bremerhaven

Nee, niet Arnemuiden of IJmuiden, maar Bremerhaven in Noord-Duisland !

Na enige vertraging door familie omstandigheden, zijn we dinsdag 3 juni vertrokken voor onze voorjaarsreis. Na 3x in zuidelijke richting, nu weer eens naar het noorden, Denemarken.

Eerste dag aan Saskia (“Hallo, daar zijn we weer !”) de opdracht om ‘even’ kilometers te maken. Dus via de A1 het land uit. Ho, ho, dat gaat tegenwoordig zomaar niet. Voorbij Oldenzaal in de Marechaussee fuik. Oké, voldeden niet aan het etnische profiel, dus door wuiven (hebben maar terug gewoven).

Duitse autobahnen zijn niet onze hobby, dus na de A1 een stukje via de A31 naar het noorden, bij Linge eraf. Had al een Camper-P geprogrammeerd aan de B213, even voorbij Haselünne. Slechts 185 km van huis, maar dan ben je maar vast onderweg ;).

Prachtige CP, pas 3 jaar geopend. Een CP op een grasveld ter grote van een voetbalveld. Helaas was een deel juist nieuw ingezaaid, dus moest wij het met 2 campers met de helft doen. Prima badkamer, waar je met een muntjes automaat kan douchen. Zouden geen Hollanders zijn, als we niet voor ons beide één van de twee badkamers (!) in beslag namen (Oké, zal met max. 30 Campers niet meer lukken ;).

Volgende dag door over de B213, tussenstukje A1, terug op de B213 en door naar de B212, parallel langs rivier de Elbe naar Norderham. Planning was om daarvandaan met het autoveer naar Bremerhaven over te varen. Tja, moet je wel ‘af-en-toe’ je Navigatie een UpDate geven. Dus belanden we op een nog niet bestaande (op het scherm dan) rondweg. De stemming daalt en Saskia houdt wijselijk haar mond. In de veronderstelling, een ‘vlaggetje’ (Way-point) gemist te hebben, wissen we een tussenpunt. En dan duiken we opeens een rioolbuis in! De tunnel onder de Elbe door (B437). Oké, zijn dus zonder autoveer aan de overkant gekomen.

Heb de Camper-P op het sluiscomplex van Bremerhaven geprogrammeerd. Deze ligt op half uurtje lopen van de binnenstad van Bremerhaven. Vinden een plekje direct aan de kolk. Helaas staat er tegenwoordig wel een hoog hek, dus met je stoeltje aan de sluiskolk zitten gaat niet meer lukken (zijn hier al vaker geweest!). Niet de ‘ideale’-CP maar met uitzicht op het schuttende (beroeps-) bootjesvolk en dicht bij het Centrum prima voor een paar nachten.

De weersvoorspellingen voor het komende Pinkster weekend zijn niet bepaald optimistisch (Wester storm, Code Rood). Maar om daarom hier dan nog 4 nachten te blijven? Rob.

NOOT; Ideetje voor IJmuiden (Gem. Velsen) om de Gemeente kas wat aan te vullen. Open een CP op hetSluiseiland. Succes gegarandeerd !

P.S. Wegens WiFi snelheid, komen de foto’s later. Rob.

• 18 Juni 2025 - 17:15

Niek Ten Holt:

Denemarken! Ik ben 2024 met ik namelijk een Denemarken geweest (Lolland en Falken).