La Roche- en Ardenne - Camperreis Part 3
Door: Rob en Marja
Blijf op de hoogte en volg Rob en Marja
18 Juni 2023 | België, La Roche-en-Ardenne
Maandag 12 juni weer onderweg.
Een korte route vandaag. We gaan richting de Belgische Ardenne. Via een route door Belgisch Limburg komen we in de vallei van de Maas uit (de Meusse). Even buiten Huy vinden we via de ‘Park-for-night’-app een mooie overnachtingsplek. Op een dijk aan de Maas oever, gelegen achter‘Brasserie Elysee de Beaufort’. ( helaas voor de brasserie, Marja kookt vanavond zelf ;). De Belgische Mariniers trakteerde ons die middag op een (letterlijk) spetterende show; een landingsoefening met dikke RHIB’s (rubberboten) met 2 nog dikkere motoren achterop. Prachtige overnachtingsplek, helaas, erg warm en 0 schaduw.
Vanuit de ACSI gids prik ik de volgende ochtend een camping in ‘La Roche- en Ardenne’ en zet de navigatie op ‘Groene’-route. We zien wel wat we onderweg tegen komen. We rijden een mooie route, grotendeels door het dal van het riviertje L’Ourthe. Om uiteindelijk uit te komen in La Roche. Kon niet missen, La Roche ligt aan de Ourte.
De weersverwachting voor de komende dagen zij; warm, erg warm. Dus melden we ons bij de receptie van, hoe origineel, ‘Camping de L’Ourthe’. En geheel tegen onze voornemens, besluiten we er een klein weekje te blijven (mits we schaduw plek krijgen !).
Er was lichte paniek bij de receptie. Nog nooit eerder hadden ze in het voorseizoen zoveel toeloop. De Camper plekken (voor camping begrippen) waren wel erg karig. Leuk voor 1 á 2 nachtjes, maar voor een week? Maar de uiterst behulpzame beheerde begreep het (na enig doorvragen, dat wel). Hij reed ons met zijn golfkarretje de Camping rond, gaf ons de keuze uit diverse plekken en regelde meteen een douche krukje voor me in het sanitair blok. Blijkt een goed keus. Volledige schaduw tot 14h30 en rond 20h00 verdwijn de zon alweer achter de bossen aan de overzijde van L’Ourthe.
Ook het toeristische plaatsje La Roche was duidelijk nog niet ingesteld op de vroege zomer. Vele terrassen zijn nog niet uit de winterslaap ontwaakt. Volgens het display van Marja haar fiets (na een bezoekje aan de Spar), ligt La Roche 1,6 KM van de Camping. Tijd om mijn speciaal voor de vakantie gekochte rollator te testen. De ‘Maiden Trip’, met 2 korte hellingen, één verhard en één met losse steenslag. Te doen, ehh, bijna . .
Dus bij aankomst in La Roche ploffen we (ik) vermoeid neer op het eerste terras wat we tegen komen. Na de eerste bezinning, blijkt het bij het clubhuis van een lokale Motorclub te zijn. De tattoos kijken ons verbaast aan. We bestellen zonder een krimp te geven 2 x Cola. Alleen bij het afrekenen (in de kroeg) kreeg Marja het even Spaans benauwd.
Oké, vroeger in ‘de Weijman’ in Samtpoort kwamen ook vreemde snuiters ;) .
Maandag (19 juni) gaan we weer verder. Richting Luxemburg met hopelijk met iets minder goed weer, Rob.
P.S. De eigenhandige ingreep in de plaatsing van de compressor van de koelkast werkt. Waar we vorig jaar bij een buitentemperatuur, al snel 16 graden (!!) in de koelkast meten, bleef deze nu netjes rond de 6 graden. En de Dealer in Balk (Friesland) maar roepen: “Is door Weinsberg getest en werkt dus goed !!”.
09 Juli 2023 - 23:15
Joke Hiel:
09 Juli 2023 - 23:38
Joke Hiel:
Ik had een tekst erin gezet maar hij is verdwenen. Ik probeer het van de week nog een keer.